V dnešnom recepte si predstavíme ten najluxusnejší dezert, u ktorého nemusíte ani zapínať rúru. Tento jemný nepečený dezert s vanilkovou chuťou a zamatovým čokoládovým krémom si zamiluje celá Vaša rodiny, aj Vy.
Potrebujeme:
1-2 kg vanilkových sušienok
150 ml kávy
50 g čokolády
Čokoládový krém:
600 ml smotany
600 g čokolády
100 g masla
Vanilkový krém:
1 l mlieka
200 g cukru
2 žĺtky
10 lyžíc škrobu
100 g masla
1 lyžička vanilkovej esencie
2 sáčky vanilkového cukru
Postup:
- Najprv si pripravte čokoládový krém.
- Priveďte smotanu k varu na miernom ohni.
- Pridajte čokoládu, maslo, dobre premiešajte a odstavte z ohňa. U vanilkového krému nalejte mlieko do misky.
- Pridajte cukor, škrob, vanilkový cukor, soľ, 2 žĺtky a dobre premiešajte do hladka. Priveďte zmes do varu na miernom ohni.
- Pridajte maslo, vanilkovú esenciu a dobre premiešajte.
- Do formy položte vrstvu sušienok namočených v káve.
- Hore pridáme vrstvu vanilkového krému, potom vrstvu sušienok a doplníme vrstvou čokoládového krému.
- Pridajte novú vrstvu sušienok a prikryte zostávajúcim vanilkovým krémom. Na koniec ozdobíme čokoládou. Dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept na jemný torta s čokoládovým krémom is Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
Zdroj: bucatarianoastra. online