Najlahodnejší dezert: Veterník pripravený v tortovej forme!

veto

Veterník v tortovej forme, je vynikajúci, rýchlo pripravený a zvládne ho každý.

Potrebujeme:

Krém:

2 vajcia
120 až 150 g kr. cukru
50 g kukuričného škrobu
500 ml mlieka
130 g masla
8 g vanilkového cukru

Cesto:

120 ml mlieka
120 ml vody
150 g pšeničnej hladkej múky
4 vajcia
1/2 lyžičky. soli
1 lyžička. cukru
80 g masla

Postup:

Ako prvé si pripravíme krém,  aby stihol vychladnúť.
Vajíčka rozmiešame s cukrom, kukuričným škrobom, mliekom a vanilkovým cukrom.


Dôkladne premiešame.


Prelejeme do hrnca a dáme variť na plameň, uvaríme hustý puding.


Zložíme z plameňa, preložíme do misy a prikryjeme fóliou, necháme vychladnúť.


 Pripravíme si cesto. Do hrnca s hrubším dnom nalejeme mlieko s vodou a pridáme maslo.


Preložíme na plameň, prikryjeme pokrievkou a keď sa zmes začne variť, pridáme cukor, soľ a nakoniec aj múku.


Za stáleho miešame, kým nám nevznikne tuhé cesto, ktoré sa odlupuje od stien.


Do cesta jedno po druhom zašľaháme vajcia.


Cesto rozdelíme na polovicu. Pripravíme si formu, na dno uložíme papier na pečenie a natrieme prvú polovicu cesta. Pečieme rúre na 190 stupňov asi 25 minút. 


Rovnako upečieme aj druhú polovicu cesta a necháme vychladnúť.


Nakoniec vychladnutý puding vyšľaháme so zmäknutým maslom.

Na prvú polovicu cesta navrstvíme krém, priložíme druhú polovicu cesta a posypeme cukrom.


Podávame vychladené. Dobrú chuť.

Zdroj: youtube

You Might Also Like