Jemné maslové kolieska pripomínajúce linecké cesto, ktoré je plnené karamelovou náplňou.
Potrebujeme:
Na 40 porcií
220 g masla, zmäknutého
1 hrnček práškového cukru
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček kukuričného škrobu
Plechovka karamelizovaného salka
Práškový cukor na posypanie
Postup:
Celkový čas prípravy: 60 min
Rozšľahajte maslo s cukrom do peny.
V inej miske zmiešajte múku a kukuričný škrob. Pridajte zmes do prvej misy a premiešajte do celistvého cesta.
Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 20 minút.
Potom cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na približne 5 mm hrubý plát. Povykrajujte kolieska s otvorom i bez neho.
Kolieska poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, posypte práškovým cukrom a pečte 7 až 8 minút na 180 ° C. Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
Vychladnuté kolieska naplňte. Približne 1 lyžičku karamelizovaného salka na jedno koliesko. Skladujte v suchu a chlade. Dobrú chuť.
Zdroj: www.highheelsandgrills.com