Roláda sa skladá z jemného kakaového cesta, naplnená je extra čokoládovou šľahačkou a na vrch posypaná kakaom a poliata smotanovou čokoládou. Navyše je veľmi jednoduchá.
Potrebujeme:
Na 12 porcií
Na cesto:
65 g hladkej múky
30 g kakaa
4 g kypriaceho prášku
2 g soli
4 vajcia
135 g cukru
1 g Instantnej kávy
30 g oleja
Na krém:
150 g čokolády 50%
120 g smotany na šľahanie
240 g smotany na šľahanie
Na ozdobu:
kakao na posypanie
30 g čokolády 50%
30 g smotany na šľahanie
Postup:
Celkový čas prípravy: 100 min
Predhrejeme si rúru na 180 ° C. Plech na pečenie s rozmermi 30 x 40 cm si vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie.
V strednej mise si zmiešame múku s kakaom, kypriacim práškom a soľou.
Vo veľkej mise si vyšľaháme ručným mixérom vajcia s cukrom do svetlej peny. Prilejeme olej a premixujeme. Pridáme kávu a postupne prisypávame tiež múčnu zmes. Cesto nalejeme rovnomerne na plech a pečieme 12 minút. Keď zapichneme špáradlo do stredu cesta, musíme ho vybrať čisté.
Čistý papier na pečenie si rozložíme na stôl a jemne ho posypeme kakaom. Upečené cesto preklopíme na papier s kakaom, papierom, na ktorom sa pieklo, nahor. Vrchný papier zlúpnite. Rýchlo kým je cesto horúce ho zrolujeme spolu s papierom do rolády.
Teraz si pripravíme krém. Čokoládu a 120 g smotany si dáme do žiaruvzdornej misy, ktorú dáme nad hrniec s vodným kúpeľom. Na nízkej teplote rozpustíme. V ďalšej mise si vyšľaháme 240 g smotany na šľahačku. Primiešame do nej rozpustenú čokoládu.
Roládu rozbalíme a rovnomerne ju potrieme čokoládovou šľahačkou. Znovu zrolujeme a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu pred podávaním.
Roládu si poprášime kakaom. Čokoládu si rozpustíme so smotanou nad vodným kúpeľom. Hotovú polevu si dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme ňou roládu alebo tiež môžeme ozdobiť jednoducho pomocou lyžice. Chvíľu necháme odležať a môžeme servírovať. Dobrú chuť.
Zdroj: youtube