Veterník ako roláda: Najlepší dezert na svete!

rolv

Najlepší veterník v tvare rolády jeho lahodná chuť poteší všetkých ktorí majú chuť na niečo sladké.

Potrebujeme:

Na krém:

 2 kusy vajcia
100 g cukor kr.
400 g mlieko
30 g kukuričný škrob
Vanilín
50 g masla

Na cesto:

 80 g masla
150 g vody
1 g soľ
3 g cukor
100 g hladkej múky
3 kusy vajcia
Rozmer plátu 30 * 40 cm

Postup:

1.Najskôr si uvaríme krém.
2.Vajcia rozmiešame s cukrom a škrobom.
3.Do rozmiešanej hmoty pridáme mlieko – opäť dobre premiešame a preložíme na plameň.
4.Uvaríme hustý puding, zložíme z plameňa a do ešte horúceho vmiešame maslo.
5.Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
6.Teraz si pripravíme cesto.
7.Maslo a vodu dáme na plameň, pridáme cukor, soľ, necháme rozpustiť a keď sa zmes začne variť, pridáme múku a za stáleho miešania odpaľujeme cesto.
8.Jednotné cesto zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Do ešte teplého cesta vmiešame jedno po druhom vajcia a dobre rozmiešame.
9.Natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie v tenkej vrstve.
10.Pečieme asi 15 minút pri teplote 190 ° C.
11.Hotový plát zložíme, natrieme krémom a zrolujeme.
12.Zabalíme do papiera na pečenie a necháme vychladnúť v chladničke po dobu 1 hodiny.
Potom nakrájame a podávame. Dobrú chuť.

Zdroj: youtube

You Might Also Like