Najlepší dezert bez pečenia. Veľmi chutný a jemný.
Potrebujeme:
300 g kakaových sušienok (hranaté)
250 g tvarohu
250 g kyslej smotany
100 g cukru
1 polievková lyžica želatíny
trochu vody (asi 75 ml).
Na dekoráciu:
čokoládová tyčinka na strúhanie
Postup:
Pripravíme si krém:
1. Nalejte lyžicu želatíny do vody a nechajte ju niekoľko minút napučať. Napučanú želatínu dajte do kastróla na minimálnu teplotu rozpustiť. Želatína sa veľmi rýchlo rozpúšťa.
2.V mixéri rozšľahajte tvaroh, kyslú smotanu a cukor, aby sme získali jemný krém. Do krému nalejte rozpustenú želatínu.
3.Vložte sušienky do formy, aby ste uzavreli dno, na sušienky navrstvite krém. Potom rozložte ďalšiu vrstvu sušienok a vrstvu krému. Opakujte ešte raz. Tak vzniknú 3 vrstvy sušienok a 3 vrstvy krému.
4. Nakoniec nastrúhajte čokoládu.
Formu zakryte potravinárskou fóliou a nechajte niekoľko hodín v chlade.
Dobrú chuť.
Zdroj: 4vkusa.mirtesen.ru