Šťavnaté kuracie prsia s jablkami, cesnakom a maslom!

prsiak

 Pripravte si kuriacie prsia podľa tohto receptu s jablkami a chutnou marinádou. Vďaka jablkám zostane mäsko šťavnaté a veľmi jemné.

Potrebujeme:

 

3 kuracie prsia
2 jablká
6 strúčikov cesnaku
50 g masla
soľ

Na marinádu:

1 PL džemu
čierne korenie
korenie podľa chuti

Postup:

1.Mäso umyte vodou, a do každého kuracieho kúsku si po oboch stranách narežte hlbšie drážky. Dôkladne osoľte.

2.Očistíte si cesnak a nakrájajte ho na tenké plátky.

3.Jablka umyte, zbavte jadierok a aj so šupou nakrájajte na polovičné plátky.

4. Stuhnuté maslo si nakrájajte na plátky.

5. Do drážok vkladajte plátky cesnaku, jablka, masla a potom všetky  kusy vložte vedľa seba do zapekacej misy.

6.Pečte v predhriatej rúre na 180 °C  asi 20 minút.

7.Medzitým si v miske pripravte marinádu. Zmiešajte lyžicu džemu, čierne korenie a môžete pridať ďalšie korenie podľa Vašej chuti. Rozmixujte tyčovým mixérom.

8. Mäso vyberte z rúry a potrite marinádou.

9.Vložte naspäť do rúry a pečte ďalších 10 minút na 200 °C. Nakoniec môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.  Dobrú chuť.

Zdroj: youtube

You Might Also Like