Vynikajúca pochúťka. Torta sa pripravuje ľahko a pomerne rýchlo, bude chutiť celej rodine.
Potrebujeme:
Na cesto:
150 g Kr. cukor
35 g kakao
115 g polohrubá múka
40 g maslo
6 ks vajcia
1 lyžička vanilkový extrakt
2 lyžičky prášok do pečiva
Na krém:
400 ml smotana na šľahanie
4 lyžice práškový cukor
200 g jahody
2 lyžice prášková želatína
1/3 šálky horúca voda
Ďalej budeme potrebovať:
300 g jahody
Postup:
-
Bielka a žĺtka oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme po lyžiciach ušľahaný sneh z bielkov, rozpustené maslo, vanilkový extrakt a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
-
Pripravené cesto navrstvíme do okrúhlej formy s priemerom 22 cm, ktorú sme vopred vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.
-
Želatínu si rozpustíme vo vriacej vode a necháme mierne vychladnúť. Jahody vymixujeme tyčovým mixérom spolu s cukrom na kašu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky, následne zmiešame s rozmixovanými jahodami a na záver pridáme želatínu. Dôkladne premiešame a navrstvíme na jahody. Vytvoríme kopec, ktorý posypeme vnútrom cesta.
Zdroj: Z cukrom púdrom