Neodolateľná orechová roláda s medom z hrnčeka pripravená za 25 minút!

rolm

Pre milovníkov orechov dnes máme niečo špeciálne. Orechová roláda s medovým krémom je priamo fantastická. Príprava je úplne jednoduchá, ale výsledkom nepohrdne žiadny člen Vašej rodiny.
Na tejto lahodnej orechovej roláde si pochutí proste každý! Je vážne dokonalá!

Na naváženie prísad použijeme hrnček s objemom 2,5 dl.

Potrebujeme:

5 vajec
1 lyžicu medu
1 šálka polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
½ šálky cukru kryštál
vanilková aróma

Na krém:

1 plechovku karamelového Salka
1 šálka mletých orechov
2 polievkové lyžice medu
Lyžičku mletej škorice
Mleté orechy (navrch)

Postup:

  1. Rúru zapneme, necháme zohriať na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hladkej peny. Vmiešame med a postupne pridávame múku s práškom do pečiva a nakoniec primiešame vanilkovú arómu. Cesto rovnomerne navrstvíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-15 minút.
  2. Všetky suroviny na krém zmiešame v mise. Upečený plát cesta potrieme krémom. Nie však celým množstvom krému. Časť krému odložíme bokom. Cesto pevne zrolujeme a vrch potrieme zvyšným krémom.
  3. Roládu môžete vcelku, alebo rovno nakrájanú obaliť v orechoch. Jednoducho ju v nich vyvaľkajte. Dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept na orechovú roládu s Vašimi priateľmi! Určite si na nej tiež pochutnajú!

Zdroj:  bidista.com

You Might Also Like