Jahodový cheesecake pripravený bez pečenia!

jahch

Hľadáte ľahký dezert plný sviežej chuti? Skúste ovocnú nepečenú tortu s jahodami – stopercentne si ju zamilujete.
Ovocie môžete použiť čerstvé alebo mrazené, miesto jahôd sa skvelé aj čučoriedky, maliny alebo lesná zmes.

Potrebujeme:

250 g čokoládových venčekov
90 g masla
250 g jahôd
150 g cukru
3 g agaru (zdravá, prírodná alternatíva želatíny.)
250 g smotany na šľahanie
500 g tvarohu
2 balíčky / 100 g želatínového stužovača

Postup:

1.Venčeky rozmixujte do jemných omrviniek.
2.Zmiešajte s rozpusteným maslom a utlačte na dno tortovej formy.
3.Dajte stuhnúť do chladničky.
4.Jahody dajte do menšieho hrnca s 1/3 cukru a agarom.
5.Za občasného miešania priveďte do varu.
6.Odstavte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
7.Smotanu vyšľahajte do tuha.
8.Pridajte tvaroh, zvyšný cukor a opatrne premiešajte.
9.Stužovač pripravte podľa návodu na obale s vmiešajte do krému.
10.Vychladnuté jahody s cukrom rozmixujte do hladka a zmiešajte s krémom.
11.Naneste na korpus a dajte stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny.
12.Ozdobte čerstvými jahodami. Dobrú chuť.

Zdroj: allrecipes.com

You Might Also Like