Hranolky sa ľahko pripravujú a slúžia ako príloha aj ako chrumkavá pochúťka. Máme pre Vás jeden výborný trik s ktorým sa Vám podaria najlepšie hranolky chrumkavé a vynikajúce. Základnou vecou dobrých hranoliek je chrumkavý povrch a mäkučké vnútro.
Pri príprave musíte vystihnúť presný bod smaženia keď je vnútro lahodne mäkké a povrch ostane chrumkavý.
Práve z tohto dôvodu môže byť príprava hranoliek niekedy ťažká. Hranolky sú často príliš vysušené, alebo naopak mäkké. Preto sme sa dnes rozhodli podeliť sa s vami o recept, ktorý vám umožní pripraviť najchrumkavejšie hranolky zo všetkých.
Tajomstvo sa ukrýva v jednom malom detaile a to v pridaní octu ktorý spôsobí, že počas vyprážania sa na hranolkách vytvorí chrumkavá kôrka a vnútro sa nevysuší.
Potrebujeme:
Zemiaky
Voda
Ocot
Soľ
Postup:
Ak chcete získať perfektné zemiaky, musíte pochopiť, že existujú triky, ktoré uľahčujú prípravu. Potom sa naučte pripraviť dokonalé zemiaky s octom.
1. Očistite zemiaky.
2. Zemiaky nakrájajte na hranolky a všetky kúsky vložte do misky s studenou vodou cca1 liter.
3. Pridajte 2 polievkové lyžice octu a na 20 minút odložte do chladničky, ideálne aj na 1 hodinu, ale minimálny čas je 20 minút.
4. Následne sceďte vodu, osušte zemiaky na papierových utierkach alebo čistej nepoužitej utierke a osmažte v oleji zahriatom na 190 ° C.
5.Smažte do zlatista – výsledkom sú fantasticky chrumkavé a vo vnútri jemné hranolky. Nakoniec osoľte.
Dobrú chuť.
Zdroj: youtube