Hranolky nemusia byť vždy pripravené zo zemiakov. Pripravte si veľmi jemné avokádové hranolky zabalené v chrumkavom obale s chilli, cesnakom a korením. Sú vhodné ako príloha k mäsu, grilovaným syrom či len tak ako hlavný chod s výborným dipom.
Doba prípravy: 30 minút
Porcie: 1
Potrebujeme:
1 stredne zrelé avokádo
1 vajce
50g múky, špaldovej alebo celozrnnej
100g strúhanky
soľ, korenie, chilli sušený cesnak
Postup:
Avokádo ošúpte a rozkrojte na polovicu. Z každej polovice nakrájajte prúžky približne 1 cm hrubé, ktoré obaľte v múke.
V mise zmiešajte strúhanku s korením. Každý kúsok obaľte v rozšľahanom vajci a potom ihneď v strúhankovej zmesi. Obaľte ich tak, aby nebolo vidieť avokádo cez strúhankový obal.
Plech vyložte papierom na pečenie a predhrejte rúru na 180 ° C.
Jednotlivé kúsky avokáda klaďte na plech a pečte približne 6 až 8 minút.
Po tomto čase ich otočte na druhú stranu a pečte približne rovnakú dobu, alebo dozlatista.
Dobrú chuť.
Zdroj: www.kochbar.de