Užite si čokoládovú chuť úžasného dezertu s jemným krémom z mascarpone.
Recept vám možno zaberie trošku viac času, ale stojí za to!
Potrebujeme:
Na korpus:
200 g masla (zmäkčeného)
140 g cukru
4 veľké vajcia
100 g orechov (jemne nasekaných)
150 g kvalitnej tmavej čokolády
Na ganache zo šľahanej mliečnej čokolády:
300 g mliečnej čokolády
400 g plnotučnej smotany na šľahanie
Na kávový krém s mascarpone:
280 g plnotučnej smotany na šľahanie
100 g bielej čokolády (nasekanej)
280 g mascarpone
3 polievkové lyžice kávy (zmiešajte s 2 polievkovými lyžicami horúcej vody – vytvoríte tak pastu)
Na kávové ganache z tmavej čokolády:
180 g tmavej čokolády (nasekanej)
200 g plnotučnej smotany na šľahanie
1 polievková lyžica instantnej kávy
Postup:
Korpus:
1. Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte tortovú formu.
2.V mise zmiešajte cukor, vajcia a maslo. Nie je potrebné šľahať, iba všetko premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
3.Rozpustenú čokoládu nechajte mierne vychladnúť a potom ju pridajte do maslovej zmesi. Pridajte orechy a premiešajte.
4.Cesto vlejte do formy na pečenie a pečte 30 minút. Po upečení nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Ganache z mliečnej čokolády:
5.300 g smotany na šľahanie zohrejte v malom hrnci.
6.Horúcu smotanu zložte z tepla a zmiešajte ju s rozpustenou čokoládou.
7.Dajte chladiť na minimálne 4 hodiny do chladničky.
4.Po tejto dobe vyberte z chladničky a vmiešajte zostávajúcich 100 g smotany na šľahanie. Šľahajte, kým nezískate ľahkú a vzdušnú konzistenciu.
8.Ganache nalejte na čokoládové cesto a uhlaďte ho. Vložte do chladničky stuhnúť.
Kávový krém s mascarpone:
9.Zahrejte smotanu, ale nevarte ju.
10.Horúcu smotanu nalejte na čokoládu, ktorú máte pripravenú v miske. Premiešajte. Akonáhle vznikne hladká zmes, dajte ju chladiť do chladničky aspoň na hodinu.
11.Mascarpone a ganache zmiešajte a pridajte kávovú pastu. Premiešajte a dajte znovu chladiť na 2 hodiny do chladničky.
12.Vyberte z chladničky a šľahajte, kým nezískate krém tuhej konzistencie.
13.Hotový krém mascarpone rozotrite na cesto s čokoládovým ganache a dajte znova chladiť.
Kávové ganache z tmavej čokolády:
14.Zmiešajte smotanu s kávou a zahrievajte.
15.Horúcu smotanu nalejte na čokoládu a premiešajte. Mala by vzniknúť hladká zmes. Miešajte veľmi opatrne, aby ste nevytvárali vzduchové bubliny.
16.Ganache nalejte na tortu, ktorá sa chladí v chladničke a vyhlaďte do rovna. Znovu dajte chladiť na niekoľko hodín, kým všetko nestuhne.
17.Váš recept na tortu v parížskom štýle je hotový. Servírujte len tak alebo s domácou šľahačkou. Dobrú chuť.
Zdroj: parischezsharon.com