Nemecký zemiakový šalát najlepšia delikatesa zo zemiakov akú ste kedy jedli!

zems

Fantastický recept  na prílohu ktorú pripravíte rýchlo a skutočne jednoducho. Tajomstvo spočíva v správnej kombinácií surovín, ktorých výsledkom je jedno perfektné jedlo, ktoré hravo nahradí aj hlavný chod.

Potrebujeme:

500 g zemiakov
150 g slaniny nakrájanej nadrobno
1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno

Zálievka:

100 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie)
Petržlenová vňať alebo pažítka
Kúsok masla (asi 1-2 lyžičky)
1 lyžička horčice podľa chuti
Soľ
Korenie podľa chuti

Postup:

1.Zemiaky uvaríme domäkka v slanej vode.
2.Potom scedíme, očistíme a nakrájame na plátky.

3.Slaninku orestujeme na panvici.
4.Potom pridáme cibuľu znovu orestujeme a pridáme maslo a horčicu.
5.Do zemiakov primiešame  slaninovo-cibuľovú zmes, osolíme a okoreníme.
6.Nakoniec pridáme smotanu a nadrobno nakrájanú petržlenovou vňať alebo pažítku, dobre premiešame.

 

 Dobrú chuť.
Zdroj: youtube

 


You Might Also Like