Mleté mäso naplníte syrovou plnkou, stočíte, nakrájate, obalíte v cestíčku a vysmážate. Chutí fantasticky!
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 cibuľu
150 g syra
1 vajce
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
olej
Na cestíčko:
250 ml mlieka
2 vajcia
10 PL hladkej múky
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
Postup:
1.Do misy si vložíme mleté mäso.
2.Ošúpeme si cibuľu, nastrúhame ju na jemnom strúhadle a pridáme k mäsu.
3.Do misy rozklepneme vajce, osolíme, okoreníme a dobre rukou premiešame.
4.Pracovnú dosku si pokryjeme potravinárskou fóliou, nanesieme na ňu mäso a vyformujeme do obdĺžnikovej placky.
5.Na placku si na hrubom strúhadle nastrúhame syr a stočíme do rolády.
6.Zabalíme ju do potravinárskej fólie a odložíme do mrazničky na 3 až 4 hodiny.
7.Cestíčko si pripravíme tak, že v mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ a dobre metličkou vymiešame.
8.Pridáme múku a vypracujeme redšie cesto.
9.Vyberieme z mrazničky roládu, odbalíme fóliu a nakrájame ju na hrubšie plátky (asi 1 cm široké).
10.Každý kúsok mäsovej rolky obalíme v cestíčku a vysmážame z oboch strán na miernom ohni prikryté pokrievkou.
Dobrú chuť!
Zdroj: youtube