Jednoduchá torta s pomarančovej šťavy, kakaa a kokosových vločiek. Je pripravená bez pečenia a bez želatíny, z najdostupnejších surovín.
Potrebujeme:
500 ml pomarančového džúsu (vo fľašiach alebo čerstvo vytlačený)
45 g kukuričného škrobu (4 lyžice)
220 g kr. cukru (12 lyžíc)
1 liter mlieka
140 g krupice (9 lyžíc)
2 lyžice kakaového prášku
2 lyžice kokosu
25 g masla (polievková lyžica)
10 g vanilkového cukru
Tortu sme pripravili v silikónovej forme, určenej na pečenie koláčov, s objemom 1,5 litra. Ale môžete použiť akýkoľvek tvar – kovový, sklenený alebo obyčajnú misku – natrite ju ale najskôr obyčajným slnečnicovým olejom.
Postup:
1.Pripravte najskôr pomarančovú vrstvu: nalejte pomarančový džús do hrnca s hrubým dnom. Pridajte 50 g cukru a kukuričný škrob. Veľmi dobre premiešajte, aby nezostali hrudky.
2.Varte 1 minútu od bodu varu, na miernom ohni a za stáleho miešania. Hmota musí zhustnúť.
3. Puding prelejte do hlbokej formy. Rovnomerne ho rozotrite. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
4. Pripravte mliečnu vrstvu: studené mlieko nalejte do hrnca s hrubým dnom. Pridajte krupicu, 170 g cukru, vanilkový cukor a kokosové vločky. Dobre premiešajte.
5.Zmes varte približne 1 minútu od bodu varu za stáleho miešania na miernom ohni. Musí dostatočne zhustnúť.
Stiahnite z ohňa a pridajte maslo. Zmiešajte.
6.Premiestnite polovicu výslednej hmoty do formy a rovnomerne ju rozložte po pomarančovej vrstve.
7.Do zostávajúcej zmesi pridajte kakaový prášok. Miešajte dohladka.
8.Rovnomerne rozotrite na bielu vrstvu.
9.Dezert nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, potom ho zakryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky najmenej na 3-4 hodiny, kým úplne nevychladne.
10. Vyberte z chladničky a tenkým nožom opatrne oddeľte od okrajov formy. Potom ho opatrne vyklopte na tanier. Dobrú chuť.
Zdroj: youtube