Tikka masala je jedným z najobľúbenejších indických pokrmov. Nie je sa čomu diviť. Je prevoňaná množstvom úžasného korenia, ktoré dohromady vytvára jedinečnú chuť. Preto neváhajte a pustite sa do kuchyne voňavej Indie.
Potrebujeme:
Na 5 porcií
3 kuracie prsia
Marináda:
1 citrón
125 g jogurtu
1 lyžica strúhaného zázvoru
2 lyžičky soli
2 lyžičky rímskej rasce
2 lyžičky korenia garam masala
2 lyžičky sladkej papriky
Omáčka:
3 lyžice oleja
1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
2 lyžice strúhaného zázvoru
8 strúhaných strúčikov cesnaku
2 lyžičky rímskej rasce
2 lyžičky kurkumy
2 lyžičky mletého koriandra
2 lyžičky sladkej papriky
2 lyžičky chilli
2 lyžičky garam masala
1 lyžica paradajkového pretlaku
800 g krájaných paradajok alebo paradajkovej passaty
300 ml vody
250 ml smotany
Čerstvý koriander
Ryža a chlieb naan na podávanie
Postup:
Celkový čas prípravy: 90 min
Vo veľkej mise zmiešame všetky ingrediencie na marinádu. Kuracie prsia nakrájame na kúsky a dôkladne obalíme v marináde. Necháme odležať aspoň hodinu v chladničke.
Rúru predhrejeme na 260 stupňov. Kuracie kúsky napicháme na špajle, a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 15 minút, kým nezačnú kuracie kúsky ľahko tmavnúť.
Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, zľahka opečieme nakrájanú cibuľku, pridáme zázvor, cesnak a opekáme ešte chvíľku, len aby sa chute rozvoňali, nie však, aby stmavli.
Prisypeme zvyšné korenie a za stáleho miešania opekáme 30 sekúnd na uvoľnenie aromatickej vône. Pridáme paradajkový pretlak.
Prilejeme krájané paradajky alebo paradajkovú passatu, vodu a privedieme do varu. Necháme prebublávať približne 5 minút.
Nakoniec pridáme smotanu a upečené kuracie kúsky, zložené zo špajlí, a varíme ďalšiu minútu.
Podávame posypané nasekaným koriandrom s ryžou a chlebom nann.
Dobrú chuť!
Zdroj: www.youtube.com