Radi by ste svoju víkendovú kávu ozvláštnili nejakou dobrotou? V tom prípade tu ste na správnom mieste! Dnes si spoločne prichystáme božskú, nepečenú, nutellovú roládu s lahodným krémom a orechmi. Príprava tejto dobroty je vďaka priloženému foto receptu veľmi jednoduchá. Keďže však ide o nepečený dezert, je potrebné aby nám po dokončení zostal nejakú tú chvíľku v chladničke.
Potrebujeme:
Na základ:
300 g piškótových sušienok
100 g Nutelly
Na krém:
400 ml mlieka
1 vrecko van. pudingu
100 g cukru
10 g vanilkového cukru
300 g mascarpone
Na vrch:
200 g mliečnej čokolády
70 g lieskových orechov
100 g cukru
Postup:
1) Začneme tým, že si zmiešame nutellu s nadrvenými sušienkami.
2) Výslednú zmes si rozprestrieme na potravinársku fóliu.
3) Pokračujeme krémom. Klasickým spôsobom si urobíme van. puding.
4) Akonáhle máme hotovo, tak necháme vychladnúť.
5) Zvoľna začneme šľahať.
6) Pridáme mascarpone. Dôkladne zašľaháme do nášho krému.
7) Krém si nanesieme na naše sušienkové cesto a dôkladne rozprestrieme a uhladíme.
8) Začneme rolovať do tvaru rolády.
9) Roládu ponecháme v potravinárskej fólii a umiestnime na hodinu do chladničky.
10) Medzitým si skaramelizujeme vlašské orechy a v parnom kúpeli si rozpustíme čokoládu na finálnu polevu.
11) Akonáhle nám roláda stuhne stačí už len poliať čokoládou a ozdobiť orechmi.