Dnes si ukážeme ľahučký krémeš s jahodami, v ktorom hlavnú rolu hrá tvaroh so šľahačkou. Poďme na to!
Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
500 g mäkkého tvarohu
500 ml smotany na šľahanie
300 g jahôd
2 balíčky vanilkového cukru
2 lyžice práškového cukru
Postup:
1.Lístkové cesto rozdeľte na dve časti a každú z nich vyvaľkajte. Oba plechy prepichajte vidličkou a pečte v rúre vyhriatej na 220 ° C asi 10 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.
2.Jeden plát lístkového cesta ponechajte vcelku a druhý nakrájajte na kocky.
3.Jahody umyte, osušte a nakrájajte na štvrťky.
4.Tvaroh a cukor dajte do misy a dobre premiešajte.
5.Vyšľahajte smotanu na šľahanie a pridajte ju do tvarohu.
6.Upečený plát lístkového cesta vložte do obdĺžnikovej tortovej formy alebo na plech. Potrite ho polovicou krému, naaranžujte jahody a prikryte zvyškom krému.
7.Navrch položte štvorce z lístkového cesta a nechajte ich v chladničke odležať aspoň 4 hodiny.
8.Pred podávaním posypte múčkovým cukrom, nakrájajte a podávajte.
Dobrú chuť.
Zdroj: cuisineactuelle.fr