Táto rýchla pochúťka zo zemiakov a kuracieho mäsa Vás očarí. Príprava pokrmu vám zaberie len niekoľko málo minút a vznikne vám lahodný plnohodnotný obed.
Potrebujeme:
700 g zemiakov
100 g parmezánu
vajcia
350 g kuracích pŕs
soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti
1 lyžičku papriky
chilli paprička – podľa chuti
niekoľko lyžíc múky (ako strúhanka)
olej – na smaženie
Postup:
1. Surové zemiaky nastrúhajte na veľkom strúhadle. Vytlačte ich rukami pomocou kúska gázy aby ste z nich odstránili uvoľnenú šťavu. Vložte ich do hlbokej misy.
2. Pridajte nahrubo nastrúhaný parmezán, vajcia, papriku, papriku podľa chuti, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Veľmi dobre premiešajte.
3. Kuracie prsia nakrájajte na kúsky. Vložte ich do hlbokej misy. Zmiešajte so soľou, mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou podľa chuti.
4. Naberte vrchovatú lyžicu zemiakovej zmesi, položte ju na dlaň a vytvarujte z nej oválnu placku.
5. Doprostred dajte vrchovatú lyžičku mäsovej zmesi.
6. Potom ich priložte k sebe a okraje dobre zlepte, aby úplne zakryli mäso. Výsledný karbonátok vytvarujte do úhľadného tvaru.
7. Karbonátky obaľte v múke.
8. Vysmažte ich na rozpálenom oleji na miernom ohni, kým nezhnednú, a niekoľkokrát ich otočte zo strany na stranu.
9. Preložte ich na tanier vyložený papierovými utierkami, aby ste odstránili prebytočný olej.
Zdroj: retete usoare.eu