Pikantná sladkokyslá polievka na Pekingský spôsob!

peki

Tento recept je určený pre milovníkov Čínskej kuchyne, pikantná sladkokyslá polievka chutí fantasticky.

Potrebujeme:

1 ks mrkva
1 ks vajcia
1 hrsť sójové klíčky
2 ks huby judášovo ucho
vývar
250 g mäso kuracie/ hovädzie
soľ
1 ks feferónky
1 lyžička ryžový ocot používam aj vínny
1 lyžice solamyl (zemiakový škrob)
fazuľové struky môžu byť aj nemusia
1 lyžička tmavá sójová omáčka

Postup:

1
Uvarím vývar z mäsa, ktoré použijem do polievky, nechám mäso poriadne rozvariť, potom ho oberiem a ešte na drobno rozkrájam.
2
Vo wok panvici osmažím všetku zeleninu a huby (shitake, hliva, judášovo ucho-podľa chutí-huby nakrájať na naozaj malé kocky)
3
Na osmaženú zeleninu hodím mäso a zalejem tak 4 naberačkami vývaru a nechám ešte tak 5 minút variť. Pridám ochucovadlá-feferóny (používam skôr omáčku, alebo pastu), ocot, sójovú omáčku, všetko po jednej lyžičke
4
Pred koncom pridám 1 vajce. v hrnčeku si rozmiešam 1 lyžícu solamylu s vodou a hneď vlejem do panvice s polievkou a mala by okamžite husnúť.
5
Dochucujem v priebehu varenia podľa chutí, niekedy mám chuť, nech je viac pálivá, inokedy zase kyslá.
Dobrú chuť.

You Might Also Like