Nie je nad šťavnatý cheeseburger s čerstvou chrumkavou náplňou v opečenej žemli. Pripravte si dokonalý šťavnatý burger doma ešte dnes.
Potrebujeme:
4 hamburgerové žemle
Na mäso:
450 g mletého hovädzieho mäsa
Soľ, podľa chuti
Čierne korenie, podľa chuti
Náplň do burgerov:
4 plátky stredne veľkého syra čedar (nakrájaného na hrubé plátky)
1 veľká paradajka nakrájaná na 8 koliesok
1/2 zväzku zeleného listového šalátu
1/2 strednej červenej cibule, nakrájanej na tenké kolieska
1/2 šálky plátkov nakladané uhorky
Postup:
- Nakrájajte a pripravte si všetky prílohy a omáčky na hamburgery.
- Reznú stranu žemle potrite zmäknutým alebo rozpusteným maslom a opečte ju na panvici alebo na grile dozlatista. Žemľu môžete opiecť dopredu alebo v posledných niekoľkých minútach s hamburgermi na grile.
- Opekanie žemle dodá skvelú chuť a zabráni jej rozmočeniu.
- Gril predhrejte na strednú teplotu. Rozdeľte hovädzie mäso na 4 porcie a vytvarujte placky, ktoré sú širšie ako hamburgerové žemle. Placky výdatne osoľte a okoreňte.
- Prikryté hamburgerové placky (zárezom hore) grilujte na grile 3-5 minút z každej strany. Keď sa na povrchu hamburgera hromadí šťava a je dobre opečený, hamburgery obráťte.
- V posledných 1-2 minútach grilovania použite syr, potom prikryte pokrievkou a grilujte, kým vnútorná teplota hovädzieho mäsa nedosiahne 71 ˚C.
- Do žemle naskladáme ingrediencie a podávame. Dobrú chuť.