Jednoduchý recept na známy banánový chlebíček alebo banana bread. Výborný ako raňajky, desiata alebo na cesty pre všetkých milovníkov banánu.
Potrebujeme:
Na 10 porcií
1 hrnček celozrnnej múky
1 hrnček ovsenej múky (ak nemáme, dáme 2 hrnčeky celozrnnej múky)
4 zrelé banány
¾ hrnčeka trstinového cukru
2 vajcia
½ hrnčeka oleja
½ hrnčeka mlieka
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička jedlej sódy
1 lyžička vanilkového extraktu
½ lyžičky mletej škorice
50 g najemno nalámanej čokolády, ideálne 80% a viac
hrsť hrozienok (nemusíme pridávať, podľa chuti)
Postup:
Celkový čas prípravy: 75 min
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom. Pridáme mlieko a olej, primiešame sypké suroviny.
Banány roztlačíme vidličkou na kašu a vmiešame do cesta.
Nakoniec vmiešame hrozienka a kúsky čokolády.
Zmes presunieme do vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej formy na biskupský chlebíček a vložíme do rúry.
Pečieme 50-55 minút a pred koncom pečenia prekontrolujeme drevenou špajľou.
Dobrú chuť.