Maslové košíčky s vanilkovým žĺtkovým krémom z Hongkongu!

sic

Tieto koláčiky sú krásne jemné, vďaka maslovému cestu a pritom ľahko krémové zásluhou vanilkového žĺtkového krému. A priznajme si, vôni vanilky sa nič nevyrovná.  Vyskúšajte tento skvelý dezert až z Honkongu.

Potrebujeme:

Na 16 porcií

Na vanilkový krém:

4 žĺtky
¾ hrnčeka horúcej vody
6 lyžíc cukru
štipka soli
¼ hrnčeka mlieka
2 lyžičky vanilkového extraktu alebo ½ čerstvého vanilkového struku

Cesto na košíčky:

2 hrnčeky múky
110 g masla izbovej teploty
¼ hrnčeka práškového cukru
2 lyžice rozšľahaných vajíčok (z vajíčok na vanilkový krém)
štipka soli
1 lyžička vanilkového extraktu alebo 1/4 čerstvého vanilkového struku

Postup:

Celkový čas prípravy: 45 min

1

Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

2

Žĺtky vyšľaháme a odoberieme 2 lyžice na výrobu cesta.

3

Na cesto si do veľkej misy presypeme múku, cukor, soľ a premiešame. Pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo a rukami zmiešame. Prilejeme dve lyžice žĺtkov a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke. Medzitým si pripravíme krém.

4

Na krém si rozpustíme v horúcej vode cukor a soľ. Miešame, kým nezmiznú kryštáliky, a necháme vychladnúť. Potom prilejeme zvyšné žĺtky, mlieko, vanilku a dôkladne premiešame. Nakoniec prelejeme cez sito, aby sme sa zbavili prípadných hrudiek.

5

Formičky na koláčiky si jemne vymastíme olejom alebo maslom.

6

Cesto vyberieme z chladničky. Rozdelíme si ho na 16 rovnako veľkých častí a vyvaľkáme z nich guličky. Každú guľôčku vložíme do formičky a cesto rovnomerne vytlačíme a rozprestrieme po celej ploche formičky.

7

Do každého pripraveného košíčka nalejeme vanilkový krém, aby bol tak z 80% naplnený. Pečieme 15 – 20 minút, kým okraje nezačnú hnednúť a krém nebude stuhnutý.

8

Upečené koláčiky necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.

9

Dobrú chuť!

Zdroj: www.youtube.com

You Might Also Like