Lahodný cheesecake pre všetkých milovníkov Nutelly. Takejto pochúťke neodolá nik.
Potrebujeme:
Na sušienkový základ:
260g Bebe kakaových sušienok (do základu môžete použiť aj iné cookies, pokojne aj Oreo)
140g rozpusteného masla
Forma na tortu s priemerom 25 cm
Alobal
Pekáč väčší, než je forma
Na náplň:
680g Žervé alebo Philadelfia
180g 40% smotany na šľahanie (Nenahradzovať mliekom!!! Smotanu mať najlepšie 40%)
100g krupicového cukru
1 vanilkový cukor (možno nahradiť lyžičkou vanilkového extraktu
1/2 čajové lyžičky soli
400g Nutelly
4 celé vajcia
Na ganache (ganaž):
110 ml smotany na šľahanie
250g Nutelly
Na ozdobenie:
Jahody
Postup:
Celkový čas prípravy: 240 min
Začala som tým, že som si rozdrvila dve balenia čokoládových BeBe sušienok. K nim som priliala rozpustené maslo a celé som to zamiešala pokiaľ sa zmes nespojila.
Pripravila som si tortovú formu s priemerom 25 cm a obalila ju alobalom až k okraju.
Zmes som natlačila do formy na tortu a vytvorila okraj.
Sušienkový základ som dala piecť do spodnej časti rúry predhriatej na 180 ° C, na 10 minút. Po upečení som ho nechala vychladnúť a rúru stiahla na 160 °C.
Medzitým som si pripravila náplň zo Žerve samozrejme kto chce, siahne po Philadelfii, ale Žervé je pri tomto množstve síce lacnejšie, ale stále chutným variantom.
Žervé som v mise mixovala dohladka. V priebehu mixovania som použila stierku, aby sa Žervé dostalo od stien misy a rozmixovalo sa rovnomerne.
Ďalej som k Žerve priliala smotanu na šľahanie, pridala som krupicový cukor a balíček vanilkového cukru. Vanilkový cukor nahraďte extraktom, pokiaľ ho máte. Ďalej som pridala 1/2 čajovej lyžičky soli a pri nízkych otáčkach som všetko spojila dohromady. Ďalšia na rad prišla Nutella. Tú som použila 400 ga opäť všetko v robote spojila dohromady. Na záver som do misy priliala vidličkou rozmiešané vajcia, ktoré som do zmesi zapracovala ručne. Hotovú zmes som vliala na sušienkový základ a povrch som uhladila.
Tortovú formu som si preniesla do väčšieho pekáča, než je priemer formy a zaliala ho horúcou vodou. Stačil mi 1,5 vody, aby dosahoval do polovice tortovej formy. Takto som dala cheesecake piecť do spodnej časti rúry. V mojej rúre sa piekol hodinu a trištvrte. V lepšej rúre sa môže piecť iba hodinu. Povrch cheesecaku by mal byť pevný – tým som sa riadila aj ja.
Po upečení som nechala cheesecake chladnúť 1 hodinu v pootvorenej rúre. Potom som ho vybrala a kraje cheesecaku obišla nožom. Potom som opatrne dala dole formu a nechala cheesecake úplne vychladnúť.
Na cheesecake som si pripravila ganache. Na tú som potrebovala smotanu na šľahanie, ktorú som na platni zahriala. Akonáhle začala vrieť, stiahla som ju a zaliala jej pripravenú Nutellu a všetko som dôkladne zamiešala.
Hotovú ganache som naliala na vychladnutý cheesecake a rozotrela jej aj po stranách torty, kam som ju nechala stiecť, preto je dobré mať cheesecake na mriežke a pod ňou plech.
Cheesecake som ozdobila jahodami a dala ho do chladničky zatuhnúť. Pokiaľ by ste mali na cheesecaku väčšiu vrstvu ovocia, odporúčam ho potrieť želatínou, aby ovocie neosychalo. Potreté želatínou zostane krásne lesklé. Dobrú chuť.