Malinový dezert pripravený bez pečenia!

mali

Úžasne ľahký dezert bez pečenia. Jedná sa o vynikajúci malinový koláč s ktorým sa aj obyčajný deň stane výnimočným. Plný smotany, tvarohu a šťavnatého ovocia je skutočným sladkým potešením.

Potrebujeme:

200 g sušienky z ovsených vločiek
40 g maslo studené + na formu
6 plátkov želatíny
250 g maliny
250 Ml smotana na šľahanie 31%
250 g polotučný tvaroh
380 g kyslá smotana
80 g práškový cukor

Na vrch:

šľahačka
2 hrsť maliny
1 hrsť Nasekané pistácie

Postup:

1
Dno tortovej formy (20 cm) zľahka vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Sušienky rozmixujeme, pridáme nakrájané studené maslo a zmiešame. Cesto rovnomerne roztlačíme do formy a vložíme do chladničky.
2
Plátky želatíny namočíme do misky so studenou vodou asi na 10 minút. Vložíme maliny do hrnca, pridáme 2–3 polievkové lyžice vody a privedieme do varu. Krátko varíme, aby sa ovocie rozpadlo, potom precedíme cez sito, aby sme sa zbavili semien. Vrátime šťavu do hrnca, už ju nevaríme, ale udržujeme ju v teple. Želatínu vyžmýkame a zamiešame do malinovej šťavy, mala by sa okamžite rozpustiť v teplej tekutine. Precedíme do čistej misky a necháme vychladnúť.

3
Smotanu vyšľaháme do tuha. Tvaroh, kyslú smotanu a cukor vo väčšej mise rozmiešame. Šľahačku po častiach vmiešame a potom za stáleho miešania postupne pridávame maliny so želatínou. Nalejeme krém do pripravenej formy a odložíme do nasledujúceho dňa do chladničky.
4
Pred podávaním najskôr dezert vo forme orežeme tenkým ostrým nožom. Potom otvoríme formu a prenesieme dezert na podnos. Ozdobíme šľahačkou, čerstvými malinami a nasekanými pistáciami.
Dobrú chuť.

You Might Also Like