Jogurt charlotte je ľahký dezert pripravený bez pečenia. Môžete ho pripraviť na víkend pre rodinu, ale tiež krásne ozdobí slávnostný stôl.
Potrebujeme:
6 kusov Želatíny
20 ks cukrárske piškoty
500 Ml Grécky jogurt
500 Ml smotana na šľahanie 31%
80 g práškový cukor
0,50 vanilkový lusk zrná
400 g Maliny a čučoriedky
Na vrch:
šľahačka
1 hrsť Maliny a čučoriedky
lístky mäty
Postup:
1.Plátky želatíny vložte do misy, zalejte studenou vodou a nechajte napučať asi 5 minút. Formu (11 x 30 cm) zľahka potrite olejom a vyložte potravinárskou fóliou. Pozdĺž dlhších strán formy naskladajte cukrárske piškoty vertikálne.
2.Vložte polovicu jogurtu do hrnca a zahrejte ho, ale nevarte. Želatínu dobre vyžmýkajte a pridajte ju do zohriatého jogurtu. Dobre premiešajte, aby sa rozpustil.
3.Pridajte zvyšok jogurtu, premiešajte, nalejte do čistej väčšej misy a nechajte vychladnúť.
4.Šľahačku vyšľahajte spolu s cukrom a vanilkou dotuha. Vmiešajte po častiach špachtľou alebo lyžičkou do vychladnutého jogurtu so želatínou.
5. Pridajte ovocie, zľahka premiešajte a nalejte do formy. Vyrovnajte povrch a odložte do chladničky, najlepšie cez noc.
6.Pred podávaním opatrne pomocou pílového noža zarovnajte vyčnievajúce piškoty – pokiaľ ste tak už neurobili pri skladaní do formy. 7.Zľahka uvoľnite fóliu, pripevnite servírovací podnos, prevráťte, nechajte charlotte vykĺznuť z formy a fóliu vytiahnite.
8.Ozdobte šľahačkou, ovocím a lístkami mäty.
Dobrú chuť.