Neexistuje človek, čo by nepoznal Pavlove mini pusinky. Je to dezert, ktorý svojim vzhľadom a chuťou očarí naozaj každého. Je vhodný na všetky príležitosti a ľudia si ho obľúbili piecť aj na Vianoce. Preto sa poďme spolu pozrieť, ako si mini pusinky pripravíte.
Potrebujeme:
Na pusinky:
337 g bielkov
337 g cukru krupica
252 g cukru múčka
Na krém:
6 g želatíny
30 g vody
96 g cukru krupica
96 g smotany
288 g mascarpone
480 g smotany
2 vanilkové struky
Na zdobenie:
jahody, maliny, alebo iné ovocie
čokoládové hviezdičky
Postup:
1. Na prípravu si vyhraďte dva dni – výroba začína krémom. Želatínu namočte do vody. Medzitým zahrejte 96 g smotany s cukrom a pridajte dužinu vanilkového struku. Horúcu zmes nalejte na želatínu a mascarpone. Premiešajte. Pridajte 480 g smotany a dajte do druhého dňa odležať.
2. Druhý deň si pripravte pusinky. Bielky a krupicový cukor zahrejte na 70 stupňov. Preložte do mixéra a vyšľahajte do studena. Potom do zmesi zľahka zašľahajte preosiaty práškový cukor. Zmes nastriekajte na plech s formičkami (bežne sa predávajú v obchodoch s kuchynskými potrebami) a sušte pri teplote 70 stupňov asi dve a pol hodiny.
3. Zmes na krém, ktorá cez noc odpočívala, vyšľahajte.
4. Pusinky môžete naplniť ovocím. Potom na ne nastriekajte krém a ozdobte čokoládovými hviezdičkami a malinami.
Dobrú chuť.