Slané pečivo je ešte populárnejšie ako sladké. Tento recept kombinuje skvelé chute – kysnuté cesto a slanú plnku so syrom a kyslou smotanou, ktorých chuť sa okamžite stala mojou obľúbenou.
Potrebujeme:
700 g hladkej múky
1 kocka čerstvého droždia
1 lyžička soli
pol lyžičky cukru
2 lyžice oleja
250 ml vlažnej vody
300 g strúhaného syra
2 lyžice kyslej smotany
250 g zmäknutého masla
Sezam na posypanie
Postup:
1.Zmiešajte trochu vody, cukru, lyžice múky a droždia v hrnčeku a nechajte chvíľu odpočívať. Zvyšok múky preosejte do misy, pridajte soľ, olej a kvasnicovú zmes. Postupne pridávajte zvyšok vody a vymieste hladké a viskózne cesto. Nemusíte používať všetku vodu. Cesto preložte na pomúčený povrch a rozdeľte na dve polovice, každú rozvaľkajte na tenší plát. Zmäknuté maslo spolu s kyslou smotanou a strúhaným syrom zmiešajte. Syrovú zmes natrite na prvé cesto a prikryte druhým cestom.
2.Cesto nakrájajte na hrubšie prúžky a začnite ich zamotávať do špirály.
3.Špirály preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite trochou oleja alebo masla a posypte sezamom. Vložte do rúry vyhriatej na 200 ° C a pečte približne 30 minút alebo do zlatohneda. Dobrú chuť.
Zdroj: www.coolinarika.com