Keď si môj priateľ objednal túto pochúťku v reštaurácii, pozrela som sa na neho, akoby sa zbláznil: “Naozaj to budeš jesť?” Povedal, jasné, chcem to ochutnať. Počkaj, však zábava ťa prejde. A áno! Nechápem, ako mi niečo také veľkolepé mohlo toľko rokov unikať!
Potrebujeme:
1l vanilkovej zmrzliny
75g strúhaného kokosu
125g kukuričných lupienkov kukuričných vločiek
2 vajcia
1 lyžica škorice
1 lyžica mlieka
olej (v takom množstve, aby bola zmrzlina čo najviac ponorená)
med alebo ovocie na ozdobenie
Postup:
- Pripravte si plech na pečenie alebo plochú nádobu, ktorú môžete vložiť do mrazničky. Položte naň päť kopčekov zmrzliny.
- Vložte podnos na zmrzlinu do mrazničky najmenej na hodinu.
- V miske zmiešajte drvené kukuričné lupienky, kokos a škoricu.
- V inej nádobe zmiešajte mlieko s vajcami.
- Vyberte zmrzlinu z mrazničky a každú guľu potiahnite zmesou lupienkov, kokosu a škorice.
- Potom guľky namočte do mlieka s vajcami a znova ich obaľte v pripravenej zmesi.
- Vložte zmrzlinu späť do mrazničky asi na ďalšiu hodinu.
- Olej zohrejte na 180 stupňov, najlepšie v liatinovom hrnci.
- Vyberte guľky z mrazničky a smažte každú v oleji asi 20-25 sekúnd.
- Na záver ich môžete poliať medom, pridať ovocie, čokoládu alebo čokoľvek podľa vašej chuti. Podávajte okamžite, najlepšie položené na obrúsku.
- Tip: Ak chcete, môžete guľôčky zaliať vodkou a zapáliť ich.
Užitočné je aj toto video s receptom na vyprážanú zmrzlinu.
Dobrú chuť.