Každý, kto nemá rád chrumkavé kuracie nugetky, nevie, čo je dobré. Je to nezdravé, ale o to chutnejšie. Raz za čas si ich možno môžeme dopriať.
Potrebujeme:
2 ks kuracie prsia
1 balenie zemiakové lupienky
50g strúhanka
1 lyžička mleté papriky pikantné
2 lyžičky sušená petržlenová vňať
1 lyžička sušený cesnak
1 lyžička vegeta
1 lyžička korenie podľa chuti
2 ks vajce
100g hladká múka
olej na vyprážanie
Postup:
-
Kuracie prsia umyjeme, vyčistíme a nakrájame na malé nugetky. Posypeme ich korením (v miske zmiešame vegetu, mletú červenú papriku pikantnú, sušenú petržlenovú vňať, cesnak a iné korenie podľa chuti). Zamiešame.
-
Vložíme zemiakové lupienky na niekoľko minút do mrazničky. Vložíme ich do mikroténového vrecka a jemne ich rozdrvíme. Zmiešame so strúhankou (môžeme znova pridať nejaké korenie) a premiešame.
-
V druhej miske pripravíme múku a v tretej rozšľaháme vajíčko.
-
Kuracie mäso obalíme. Najprv v hladkej múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke s lupienkami. Postup môžeme opakovať niekoľkokrát (takže dostaneme hrubšiu škrupinu a nugetky tak budú chrumkavé).
-
Vložíme ich do panvice s horúcim olejom a smažíme. Necháme ich odkvapkať a uložíme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a podávame s rôznymi omáčkami alebo zemiakovou kašou, prípadne so šalátom alebo hranolkami. Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika