Ríbezľový dezert s vanilkovým pudingom pripravený bez pečenia!

ril

Máte doma ríbezle? Tak tu je recept na nepečený ríbezľový dezert, vyskúšajte!

Potrebujeme:

 1,50 Kg červené ríbezle
Voda
 200-300 g práškový cukor podľa chuti
3 ks vanilkový puding
300 g detské piškoty

Na vrch:

šľahačka
kyslá smotana
červené ríbezle

Postup:

1

Opláchnite červené ríbezle na cedníku, nie je potrebné ich odstopkovať, takže ich môžete dať priamo do hrnca s asi 200 mililitrami vody. Krátko povarte pod vekom (stačí 5-8 minút) a potom predcedte šťavu do iného hrnca, pridajte vodu do 1,5 litra. Trochu šťavy odlejte na zamiešanie vanilkových pudingov. Šťavu oslaďte podľa chuti, priveďte do varu, nalejte zmiešané pudingy a varte podľa pokynov na obale pudingu.

2

Misky, tortovú formu alebo väčšiu misku potrite olejom tak, aby bol vychladnutý pudingový dezert dal dobre vyklopiť. Striedavo naplňte nádoby vrstvou pudingu a vrstvou piškót , kým sa nespotrebuje.

3

Ríbezľový puding nechajte vychladnúť a odložte do chladničky najlepšie na noc.

4

Pred podávaním ozdobte podľa chuti šľahačkou, kopčekom kyslej smotany, čerstvými ríbezľami.

Dobrú chuť.

You Might Also Like