Máte doma ríbezle? Tak tu je recept na nepečený ríbezľový dezert, vyskúšajte!
Potrebujeme:
Na vrch:
Postup:
1
Opláchnite červené ríbezle na cedníku, nie je potrebné ich odstopkovať, takže ich môžete dať priamo do hrnca s asi 200 mililitrami vody. Krátko povarte pod vekom (stačí 5-8 minút) a potom predcedte šťavu do iného hrnca, pridajte vodu do 1,5 litra. Trochu šťavy odlejte na zamiešanie vanilkových pudingov. Šťavu oslaďte podľa chuti, priveďte do varu, nalejte zmiešané pudingy a varte podľa pokynov na obale pudingu.
2
Misky, tortovú formu alebo väčšiu misku potrite olejom tak, aby bol vychladnutý pudingový dezert dal dobre vyklopiť. Striedavo naplňte nádoby vrstvou pudingu a vrstvou piškót , kým sa nespotrebuje.
3
Ríbezľový puding nechajte vychladnúť a odložte do chladničky najlepšie na noc.
4
Pred podávaním ozdobte podľa chuti šľahačkou, kopčekom kyslej smotany, čerstvými ríbezľami.
Dobrú chuť.