Zelerové hranolky s jogurtovým dipom!

zeler

Ak ste ešte nepočuli o zelerových hranolkách, je najvyšší čas ich vyskúšať. Zdravá verzia hranoliek je plná vitamínov a môžete si ich vychutnať bez výčitiek.

Potrebujeme:

Na 2 porcie

Na zelerové hranolky:

1 zeler
soľ
čerstvo mleté korenie
Plátky mletých mandlí
kari
sušený cesnak
olej z lieskových orechov (môže to byť aj iný olej, napr. olivový)

Na jogurtový dip:

kyslá smotana
biely jogurt
citrón

Postup:

Celková doba prípravy: 45 min

1

Ošúpte zeler, nakrájajte na centimetrové plátky a potom na centimetrové hranolky.
Dajte do misy.

2

Pridajte 4 lyžice oleja, soľ, 1-2 čajové lyžičky sušeného cesnaku, 1-2 čajové lyžičky kari a všetko premiešajte. Pridajte plátky mandlí.

3

Plech vyložte papierom na pečenie a poukladajte naň hranolky.

4

Pečte pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút.

5

Medzitým pripravte dip. V miske zmiešajte kyslú smotanu, biely jogurt a osoľte. Pokvapkajte trochou citrónovej šťavy (asi 2 lyžičky, podľa chuti). Pridajte trochu korenia.

6

Hranolky namáčajte do dipu. Dobrú chuť.

You Might Also Like