Škoricové hviezdičky sú vláčne a nadýchané. Je to typická cukrovinka nielen u nás, ale aj u našich nemeckých susedov.
Potrebujeme:
250 g práškového cukru
3 bielky
200 g mletých mandlí
100 g polohrubej múky
1 lyžička kakaa
1 lyžica mletej škorice
Múka na rozvaľkanie
Tuk na vymazanie plechu
1 lyžička rumu
Slivkový lekvár
Na polevu:
100 g práškového cukru
1 vaječný bielok
Postup:
1.Práškový cukor rozmiešajte s vaječnými bielkami.
2.Pridajte jemne mleté mandle (môžete tiež nahradiť jemne mletými lieskovými orieškami),
polohrubú múku, kakao a škoricu a vymiešajte cesto.
3. Odložte do chladničky najmenej na 30 minút.
4. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkajte cesto hrubé asi 5 mm.
5. Z cesta povykrajujte hviezdičky.
6. Poukladajte ich vedľa seba na plech vymastený tukom.
7. Pečte v rúre vyhriatej na 170 ° C asi 10 minút.
8. Medzitým zmiešajte slivkový lekvár s rumom.
9. Bielky vyšľahajte do tuha a postupne primiešajte práškový cukor.
10. Nechajte hviezdičky vychladnúť, potom potrite stred hviezd rumovým lekvárom.
11. Celý povrch pokryte cukrovo bielkovou polevou.
12. Odložte do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť.