Dnes Vám predstavíme chutný recept na obed alebo večeru a to je pečeň na víne.
Potrebujeme:
600 g hydinovej pečene
200 g cibule
240 ml suchého červeného vína
120 g masla
1 lyžička cukru
soľ
čierne korenie
petržlenová vňať
Postup:
- Cibuľu nakrájajte na prúžky.
- Na panvici zohrejte polovicu masla a cibuľu opečte do zlatohneda.
- Potom ju vyberte a udržujte ju v teple.
- Pečeň umyte a nakrájajte na malé kocky.
- Zohrejte ďalší kúsok masla na panvici a pečeň intenzívne osmažte.
- Potom pridajte víno a cukor.
- Nechajte 4 minúty dusiť.
- Ďalej pridajte vyprážanú cibuľu a miešajte, aby sa spojili.
- Nakoniec pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Časť cibule si môžete nechať na ozdobu.
- Hotovú pečeň podávajte s čerstvo upečeným chlebom, dusenou ryžou alebo zemiakmi.
- Hotové jedlo môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.