Svieže, ľahké, plné zeleniny a voňavých byliniek. Také sú vietnamské jedlá. Pripravte si lahodný grilovaný bravčový bôčik Bún chả s ryžovými rezancami, šalátom a dresingom a vychutnajte si explóziu chutí a vôní. Príprava misky nie je vôbec zložitá a výsledok stojí za to.
Potrebujeme:
Na prílohu:
Na omáčku:
Postup:
-
Namočte rezance do misky so studenou vodou, tak aby sa ponorili. Rezance zmäknú.
-
Odstráňte kožu z bravčového bôčika a nakrájajte na tenké plátky, aby bolo mäso po upečení chrumkavé.
-
Teraz je čas na marinádu na mäso. Na jemno nakrájajte cibuľu, cesnak a citrónovú trávu. Zmiešajte s čajovou lyžičkou soli, dvoma čajovými lyžičkami korenia piatich aróm, citrónovou šťavou, olejom a pridajte kokosový karamel. Marinádu premiešajte a vložte do nej mäso. Nechajte ho odpočívať aspoň pol hodinu.
-
Teraz pripravte omáčku. Olúpanú mrkvu a kaleráb nakrájajte na tenké plátky. Môžete sa napríklad hrať so zeleninou a vystrihnúť kvety. Vložte do misy, ľahko osoľte tak, aby zelenina zmäkla a uvoľnila šťavu. Teraz zmiešajte cukor, štipku soli, rybiu omáčku, nasekaný cesnak a citrónovú šťavu v teplej vode. Nalejte na zeleninu a premiešajte. Môžete dochutiť niektorými ingredienciami podľa vlastnej chuti.
-
Marinované mäso položte na grilovací rošt a ugrilujte. Ak nemáte gril, rozložte mäso na papier na pečenie na plech. Vložte do vyhriatej rúry na 200 ° C a pečte, kým mäso nie je chrumkavé a zlatisté – asi 20 minút. Posypte sezamovými semienkami.
-
Keď je mäso takmer hotové, uvarte rezance. Vypustite vodu a vložte rezance do vriacej slanej vody s trochou oleja. Bún rezance sa varia asi 5 minút. Môžete povedať, že sú hotové, keď sú elastické, keď ich natiahnete. Keď sú uvarené, vypustite ich a opláchnite ich studenou vodou, nechajte ich odtiecť.
-
Pripravte ľadový šalát, perilu a koriander na tanier alebo misku. Podávajte rezance s bravčovým bôčikom. Mäso s rezancami môžete ponoriť do omáčky, ale praktickejšie je naliať omáčku priamo na rezance. Omáčka doladí jedlo k dokonalosti.
Dobrú chuť.