Pikantné hovädzie mäso pripomína guláš, ale nenechajte sa zmiasť pripomína ho len vzhľadom.
Potrebujeme:
300 g hovädzieho mäsa
1 veľká cibuľa
150 ml paradajkovej pasty
2 čerstvé chilli papričky
2 dl červeného vína
2 strúčiky cesnaku
štipka muškátového orieška
soľ, paprikový
olej na vyprážanie
Príloha:
čerstvej bylinky
šalát
rajčiny
Postup:
1.Mäso nakrájajte na väčšie kocky alebo prúžky.
2. Zohrejte olej na panvici a mäso opečte na vysokej teplote.
3.Pretože je to mäso vhodné na steak, nemusí byť úplne upečené, postačí úprava nazývaná medium, kde je mäso vo vnútri stále ružovkasté.
4.Medzitým uvarte cestoviny podľa pokynov na obale.
5.Po vyprážaní vyberte mäso z panvice a na výpeku osmažte cibuľu nakrájanú na menšie kocky.
6.Do panvice pridajte nasekanú čili papričku a na tenké plátky nakrájaný cesnak.
7. Minútu restujte a pridajte paradajkovú pastu a červené víno.
8.Počkajte 5 minút. Všetko dochuťte soľou, korením a štipkou muškátového orieška.
9. Duste päť minút. Vráťte mäso na panvicu, premiešajte, nechajte dopiecť.
10.Podávajte s bylinkami, šalátom.
Konečné jedlo môžete ešte posypať strúhaným syrom a nechať piecť v rúre 10 minút.
Dobrú chuť.