Dávate prednosť sladšej alebo kyslejšej sviečkovej? Existuje nepreberné množstvo receptov, stačí si ich doladiť podľa vlastnej chuti.
Potrebujeme:
1 kg hovädzej sviečkovice zbavenej blany
1/2 kg cibule
3 lyžice múky
3 lyžice oleja
50 g slaniny
3 dl smotany na šľahanie
5 ks nového korenia
1 dl citrónovej šťavy
3 dl hovädzieho vývaru
300 g koreňovej zeleniny
soľ, korenie
brusnicový džem
cukor
bobkový list
Postup:
1.Sviečkovicu osoľte a prešpikujte slaninou.
2.Sprudka ju osmažte v hrnci.
3.Vyberte mäso a pridajte nakrájanú zeleninu vrátane cibule.
4.Po zhnednutí pridajte mäso, korenie a podľa potreby varte s vývarom.
5. Mäkké mäso vyberte, šťavu duste na tuk, poprášte múkou a pridajte zvyšok vývaru a smotany.
6. Omáčku dochuťte citrónovou šťavou, cukrom, octom a ešte trochu povarte.
7. Hotovú omáčku pretlačte cez sitko.
8. Mäso nakrájajte na plátky.
9. Podávajte omáčku s brusnicami a knedľou.
Dobrú chuť.