Steaky sa stanú vrcholom Vašej záhradnej, grilovacej párty. Môžete ich pred marinovaním pokvapkať worcesterskou omáčkou.
Potrebujeme:
Na 4 porcie
4 plátky bravčového stehna
4 strúčiky cesnaku
korenie
soľ
Na marinádu:
100 ml olivového oleja
300 ml tmavého piva
1 lyžička mletej rasce
1 lyžička plnotučnej horčice
Postup:
1.Mäso umyjeme a ľahko naklepeme.
2.Dochutíme soľou a korením z oboch strán.
3.Potom potrieme prelisovaným cesnakom.
4.Na horúcej panvici s vyšším okrajom zmiešame olej s pivom, chvíľu povaríme a odstavíme z ohňa.
5. Primiešame horčicu a rascu.
6.Necháme marinádu trochu vychladnúť a ponoríme do nej plátky mäsa.
7.Odložíme do chladničky najlepšie cez noc.
8.Pred grilovaním necháme mäso zohriať na izbovú teplotu.
9.Plátky mäsa grilujeme z oboch strán a priebežne ich potierame zvyšnou marinádou.
10.Podávame s paradajkami a restovanou zeleninou.
Dobrú chuť.