Hovädzie mleté špízy!

koftas-de-cordero

Kvalitne pripravená mäsová zmes je základ, špízy môžete upiecť v rúre alebo na grile chutia fantasticky.

Potrebujeme:

600 g mletého hovädzieho mäsa
3 lyžice mlieka
2 lyžice paradajkový pretlak
1 cibuľa
1 čajová lyžička mletého kmínu
chilli prášok
sezamové semienka
soľ

Postup:

1.Vložte hovädzie mäso do misy, urobte do mäsa jamku a nalejte do nej mlieko.

2.Keď vsiakne do mäsa, vmiešajte paradajkový pretlak.

3.Cibuľu nakrájajte nadrobno a spolu s kmínom pridajte do mäsa dobre premiešajte.

4.Nakoniec osoľte posypte čili práškom a všetko spolu premiešajte.

5.Navlhčenými rukami vytvarujte mäsovú hmotu do menších guľôčok.

6.Napichnite ich na kovové ihly a vytvarujte valčeky.

7.Špízy grilujte pomaly.

8.Chvíľu predtým, ako sú dopečené, ich posypte sezamovými semienkami.

9.Podávajte s čerstvou zeleninou.

Dobrú chuť.

You Might Also Like