Dobre vyšľahaný tuhý sneh z bielkov zaistí, že váš piškótový koláč, či snehové pusinky nebudú spľasnuté. Ako ho správne vyšľahať?
Najdôležitejšie je, aby boli bielky dobre oddelené od žĺtkov, už aj stopy žĺtka dokážu zmariť vaše snaženie. Preto sa pri rozbíjaní vajíčka snažte, aby žĺtok zostal celý.
Do bielkov pridajte štipku soli, sneh bude pevnejší a belší.
Nádoba, v ktorej budete šľahať bielky, musí byť dokonale čistá a zbavená mastnoty. Vyskúšajte preto metličky a misku vytrieť citrónovou šťavou.
Šľahať začnite na nižšej rýchlosti, kým sa bielka nenapenia, až potom rýchlosť zvýšte.
Cukor, kokos a ďalšie suroviny pridávajte až ku tuhému snehu, inak bielky nevyšľaháte.
Pripravený sneh do cesta nevmiešavajte šľahačom alebo mixérom, ale opatrne a po častiach ho do cesta zapracujte vareškou.
Zdroj:dobre jedlo