cesto:
200 g múky
150 g studený margarín
50 g cukru
200 ml vody s ľadom
Plnka:
3 hrušky
4 lyžice krištaľový cukor
2 malé lyžičky škorice
Sneh:
2 bielky
50 g práškového cukru
2 vanilkový extrakt
Vymiešame žĺtky s cukrom. Pridáme ľadovú vodu a múku. Dobre premiešame. Nakoniec vmiesiť ľadový margarín a vypracujeme cesto. Cesto dáme do folie a vložíme do chladničky cca na 2h. Umyté a nakrájané hrušky trochu orestujeme. Posypeme cukrom a škoricou a dobre premiešame.
Cesto zoberieme s chladničky ,rozvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy. Cesto necháme cez kraje.Zalejeme z hruškovým základom. Urobíme z bielkov tuhý sneh pridáme cukor a vanilku. Kedˇ sú kraje mierne zahnuté ukáže koláč krajší. Ak ho chcete mať pekný,cez cukrárske vrecko si z bielkov urobte kôpky na hruškový základ. Pečieme v rúre pri 150 stupňoch cca 40-50 minút.
Dobrú chuť.
Zdroj:coolinarika