Potrebujeme:
Korpus:
7 vaječných žĺtkov
150 g kryštálového cukru
120 ml vody
2 pl roztopeného masla
200 g múky
1 bal. prášku do pečiva
1 pl kakaa
Krém:
7 vaječných bielkov
10 pl kryštálového cukru
2 bal. vanilkového pudingu
6 dcl mlieka
Na vrch:
4 dcl smotany na šľahanie
2 bal. smetafixu
3 pl práškového cukru
Postup:
1. Vaječné žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Mixérom potom zapracujeme do vajec roztopené maslo, prášok do pečiva, múku zmiešanú s kakaom a vodu. Všetko dobre prešľaháme. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, uhladíme a pečieme cca 20 minút v predhriatej trúbe na 180C°. Po upečení necháme vychladnúť.
2. Pokiaľ sa nám korpus pečie pripravíme si krém. Vanilkový puding rozrobíme v troche mlieka (tak aby sme nemali hrudky) a necháme rozpustiť. Potom ho uvaríme podľa návodu. Medzitým si z vaječných bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zapracujeme do ešte teplého pudingu a vyšľaháme.
3. Krém rozotrieme na vychladnutý korpus a uhladíme. Vložíme do chladničky a necháme cca 15 minút chladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme smotanu na šľahanie so smetafixom a práškovým cukrom do tuhej šľahačky, ktorú pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na stuhnutý puding. Necháme v chladničke vychladnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
Zdroj:Barbikonyhaja.hu