Argentínsky steak s omáčkou chimichurri!

OIP (22)

 Alfa a omega je vybrať si správne mäso. Ideálne správne vyzreté hovädzie mäso s tukovým žilkovaním, ktoré zachováva šťavnatosť. A ak ho podávate s juhoamerickou omáčkou chimichurri s cesnakom a petržlenovou vňaťou, bude to bomba.

Potrebujeme:

150–200 g zadného hovädzieho
olivový olej
čerstvo mleté korenie
soľ (vločkovitá)

Na omáčku chimichurri:

2 hrste petržlenovej vňate
1 hrsť čerstvého oregana
1 hrsť čerstvého koriandra
3 strúčiky cesnaku
2 chilli papričky
2 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice olivového oleja
korenie
soľ

Postup:

  1. Najprv si pripravte omáčku chimichurri. Všetky bylinky nasekajte na jemno ,môžete použiť mažiar alebo mixér.
  2. Pridajte nadrobno nasekaný alebo prelisovaný cesnak a chilli papričku zbavenú jadierok nasekanú najemno.
  3. Dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením a zalejte olivovým olejom.
  4. Steak osušte pri izbovej teplote papierovou utierkou a pred opekaním ho okoreňte.
  5. Na panvici rozohrejte olivový olej a steak opečte z oboch strán.
  6. Môžete použiť pravidlo centimetra aký je steak vysoký, smažte ho toľko minút z každej strany. Takže budete piecť trojcentimetrový kúsok 3 minúty z každej strany.
  7. Po upečení steak zabaľte do alobalu a nechajte odpočívať aspoň 10 minút.
  8. Potom nakrájajte na tenké plátky, dochuťte hrubozrnnou soľou.
  9. Podávajte s omáčkou chimichurri.
  10. Ako príloha sú skvelé pečené zemiaky alebo ľahký šalát. Dobrú chuť.

You Might Also Like