Potrebujeme:
60 g syra Feta, rozdrobeného na kúsky
1/2 hrnčeka strúhanej mozzarelly
1/4 nakrájanej cibule
8 rozšľahaných vajec
2 lyžičky olivového oleja
1/2 lyžičky korenia (podľa chuti)
1 veľké avokádo, olúpané a pozdĺžne nakrájané
postup:
Celkový čas prípravy: 30 min
Dve lyžičky olivového oleja (príp. Viac, záleží na veľkosti vašej panvice) rozohrejeme na panvici, nalejeme rozšľahané vajíčka a pridáme zvolené korenie (napr. Soľ, korenie). (Medzitým si už začneme nahrievať rúru – nastavenie gril.)
Omeletu smažíme na panvici cca 2 minútky, než začnú hnednúť okraje, potom pridáme mozzarellu, cibuľu a varíme ďalších päť minút.
Po piatich minútach pridáme nakrájané avokádo a celú omeletu posypeme syrom Feta.
Prikryjeme panvicu pokrievkou a varíme ďalšie 3 minúty, alebo do tej doby, než bude omeleta takmer hotová a Feta sa začne rozpúšťať.
Zložíme pokrievku a panvicu vložíme do vyhriatej rúry na 2 minúty, popr.pečieme do tej doby, než sa rozpustí syr a omeleta začne na povrchu trochu hnednúť.
Servírujeme horúce. Omeleta je výborná s trochou kyslej smotany.
Poznámka
Pozor – panvica musí byť vhodná na vloženie do rúry, tzn. celokovová! Tip – k rozšľahaným vajíčkam môžete pridať aj trochu mlieka, ak máte radi jemnejšiu chuť omelety.
zdroj: kalynskitchen.com