Potrebujeme:
6 osôb
kokos obloženie:
2 bielky
3 lyžice cukru
3 dcl kokosovej múky
biele cesto:
6 biekov
2 dcl cukru
nastrúhaná citrónová kôra
1dcl oleja
1 dl mlieka
4 dcl múky
1prášok do pečiva
2 dcl černíc
ovocné želé:
4 dcl z ovocnej šťavy ostružín alebo iných bobúľ
1 vanilkový puding
1 lyžica cukru
Postup:
Zapnite rúru na 160 * C na stredný plech dáme papier na pečenie.Oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka šľaháme, pridáme trochu cukru,šľaháme kým sa nerozpustí a pridáme kokosovú múčku. Zmes dáme do pekáča .Ak ide ťažšie pritlačíme ju ruku alebo lyžicou. Dáme na krátko do rúry, zasušíme okolo 5-7 minút.
Černice preberieme , umyjeme, scedíme.Vymiešame si cesto. Opäť oddelíme bielky od žĺtkov .Vyšľaháme bielka, pridáme štipku soli, kôru z citróna. Pomali pridávame cukor .Keď sa cukor rozpustí, pridáme olej , múku s práškom do pečiva a mlieko .Tu môžete dať cukru koľko chcete. Moje plody nie sú sladké preto som pridala cukru viac. Dbajte na to aby cesto bolo hladké a dobre romiešaná múka.
Na kokosový povrch poukladáme černice,prekryjeme s polovicou cesta, znovu dáme černice a ostatok cesta. Černice trochu pováľajte v cukre.Takto pripravené černice klesajú pomaly na dno.
.Pečieme asi 40 minút pri 170.160 * C. Môžeme aj menej záleží na rúre .
4 dcl šťavy z černíc či zmiešaných bobúľ , uvaríme s vanilkovým pudingom. Pripravíme želatínu. Ak nechceme želatínu môžeme posypať koláč cukrom,alebo poliať čokoládou. (Želatína je najlepšia koláčik je tak šťavňatejší.)
Poznámka: Z vaječných žĺtkov ktoré nám ostali si môžeme uvariť polievku alebo ich môžete pridať do iného jedla.
Dobrú chuť!
Zdroj: coolinarika com