Na prípravu cesta budeme potrebovať:
8 vajec,
8 PL kr. cukru,
6 PL mletých vlašských orechov,
6 PL polohrubej múky,
2 PL kukuričného škrobu,
1/2 balíčka prášku do pečiva.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
750 g gaštanového pyré,
300 g masla,
1 PL rumu,
pr. cukor podľa chuti.
Ďalej budeme potrebovať:
250 g tmavej čokolády,
150 g masla,
1 PL oleja,
5 banánov,
300 ml smotany na šľahanie,
postrúhaná čokoláda na ozdobu.
POSTUP:
Krok 1
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechy a kukuričný škrob. Osobitne si vyšľaháme bielka, ktoré pridáme do žĺtkovej hmoty. Jemne premiešame a vylejeme do vopred tukom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.
Krok 2
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
Krok 3
Maslo si vymiešame do peny (v prípade, že nemáte sladené gaštanové pyré, môžete pridať aj práškový cukor do masla a spolu vymiešať) a postupne doň pridáme po menších kúskoch gaštanové pyré. Nakoniec pridáme rum a poriadne vyšľaháme.
Krok 4
V hrnci si roztopíme čokoládu a pridáme 150 g masla a 1 PL oleja. Necháme mierne vychladnúť.
Krok 5
Upečený korpus si rozdelíme na 2 časti, jednu potrieme tenkou vrstvou gaštanového pyré, naukladáme naň celé banány, ktoré polejeme rozpustenou čokoládou. Takto poliate banány necháme postáť, aby čokoláda stuhla a až potom môžeme vrstviť gaštanovú plnku. Pekne uhladíme a prikryjeme druhým plátom.
Krok 6
Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a navrstvíme ju na druhý plát cesta. Posypeme strúhanou čokoládou.
Krok 7
Nakrájame na rezy a podávame.
Zdroj: coolinarika. com