Božské gaštanové rezy s banánovým prekvapením

0f08b3a72ede519c745c7889de8f3820-view-l

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

8 vajec,
8 PL kr. cukru,
6 PL mletých vlašských orechov,
6 PL polohrubej múky,
2 PL kukuričného škrobu,
1/2 balíčka prášku do pečiva.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

750 g gaštanového pyré,
300 g masla,
1 PL rumu,
pr. cukor podľa chuti.

Ďalej budeme potrebovať:

250 g tmavej čokolády,
150 g masla,
1 PL oleja,
5 banánov,
300 ml smotany na šľahanie,
postrúhaná čokoláda na ozdobu.


POSTUP:

 Krok 1 
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechy a kukuričný škrob. Osobitne si vyšľaháme bielka, ktoré pridáme do žĺtkovej hmoty. Jemne premiešame a vylejeme do vopred tukom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.

 Krok 2 
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

 Krok 3 
Maslo si vymiešame do peny (v prípade, že nemáte sladené gaštanové pyré, môžete pridať aj práškový cukor do masla a spolu vymiešať) a postupne doň pridáme po menších kúskoch gaštanové pyré. Nakoniec pridáme rum a poriadne vyšľaháme.

 Krok 4 
V hrnci si roztopíme čokoládu a pridáme 150 g masla a 1 PL oleja. Necháme mierne vychladnúť.

 Krok 5 
Upečený korpus si rozdelíme na 2 časti, jednu potrieme tenkou vrstvou gaštanového pyré, naukladáme naň celé banány, ktoré polejeme rozpustenou čokoládou. Takto poliate banány necháme postáť, aby čokoláda stuhla a až potom môžeme vrstviť gaštanovú plnku. Pekne uhladíme a prikryjeme druhým plátom.

 Krok 6 
Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a navrstvíme ju na druhý plát cesta. Posypeme strúhanou čokoládou.

 Krok 7 
Nakrájame na rezy a podávame.

Zdroj: coolinarika. com

 

You Might Also Like