Budeme potrebovať:
Svetlé cesto:
6 ks bielky
6 lyžíc kr. cukor
6 lyžíc polohrubá múka
1 lyžica olej
1/2 bal. prášok do pečiva
Tmavé cesto:
6 ks žĺtky
6 lyžíc kr. cukor
6 lyžíc polohrubá múka
2 lyžice kakao
1 lyžica olej
100 ml mlieko
1/2 bal. prášok do pečiva
Na poliatie:
500 ml mlieko
5 lyžíc kr. cukor
Krém:
1 l mlieko
3 bal. čokoládový puding
10 lyžíc kr. cukor
250 g maslo
Ďalej:
500 ml smotana na šľahanie
100 g čokoláda
Postup:
1.
Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Cesto lyžicami navrstvíme v kôpkach na papierom vyložený plech na pečenie o rozmere 34 x 40 cm.
2.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvíme medzi biele kôpky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista.
3.
Upečené cesto polejeme mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor.
4.
Krém:
Klasicky uvaríme hustý čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding.
5.
Krém navrstvíme na cesto, pekne uhladíme a na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.
Zdroj: Coolinarika