Neviete čo uvariť na obed a nechce sa vám v kuchyni tráviť príliš veľa času? Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept. Táto bravčová kotleta so slaninou a parmezánom Vás prekvapí. Príprava pokrmu vám zaberie len niekoľko málo minút a vznikne vám lahodný plnohodnotný obed alebo večera.
Potrebujeme:
550 g bravčové mäso
250 g slanina
150 g parmezán
500 g zemiaky
15 g soľ
8 g čierne korenie
15 ml olej
10 g tymian
Postup:
1. Bravčové mäso nakrájame na kotlety, vyklepeme , osolíme a okoreníme. Poukladáme naň slaninu, parmezán a zrolujeme.
2. Zemiaky očistite, zalejte trochu oleja. Posypte soľou a korením. Pridajte tymian.
3. Premiešajte a dajte do zapekacej misy. Na vrch položte rolované kotlety a prepichnite ich špajľou.
4. Pečte ich 35 minút pri 180 °C.
5. Vyberte ich z rúry a položte na stôl. Môžete podávať.