Bravčová kotleta so slaninou a parmezánom pečená na zemiakoch!

prim

Neviete čo uvariť na obed a nechce sa vám v kuchyni tráviť príliš veľa času? Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept. Táto bravčová kotleta so slaninou a parmezánom Vás prekvapí. Príprava pokrmu vám zaberie len niekoľko málo minút a vznikne vám lahodný plnohodnotný obed alebo večera.

Potrebujeme:

550 g bravčové mäso
250 g slanina
150 g parmezán
500 g zemiaky
15 g soľ
8 g čierne korenie
15 ml olej
10 g tymian

Postup:

1. Bravčové mäso nakrájame na kotlety, vyklepeme , osolíme a okoreníme. Poukladáme naň slaninu, parmezán a zrolujeme.

bravčová kotleta so slaninou a parmezánom – dokonalá kombinácia

bravčová kotleta so slaninou a parmezánom – dokonalá kombinácia

2. Zemiaky očistite, zalejte trochu oleja. Posypte soľou a korením. Pridajte tymian.

bravčová kotleta so slaninou a parmezánom – dokonalá kombinácia

3. Premiešajte a dajte do zapekacej misy. Na vrch položte rolované kotlety a prepichnite ich špajľou.

bravčová kotleta so slaninou a parmezánom – dokonalá kombinácia

4. Pečte ich 35 minút pri 180 °C.

5. Vyberte ich z rúry a položte na stôl. Môžete podávať.

bravčová kotleta so slaninou a parmezánom – dokonalá kombinácia
                                               Zdroj: Cookrate                                  

You Might Also Like