Nielenže je to pekné na tanieri, ale zároveň aj chutné v brušku.
Potrebujeme:
300 g bravčového karé (kotleta bez kosti)
3 ks vňaťovej cibuľky
2 strúčiky cesnaku
50 g sušenej šunky
400 g omáčky Uncle Beans Sweet and sour
2 lyžičky najemno nastrúhaného zázvoru
1 ks červená paprika-kapia
1 lyžica bravčovej masti
1 lyžica oleje
1 lyžica korenie Chilli gurmánsky steak (Vitana)
soľ podľa chuti
korenie podľa chuti
Postup:
-
Mäso nakrájame na rezančeky, pridáme korenie, zázvor, pokvapkáme olejom a necháme cez noc v chladničke.
-
Do panvice dáme masť, pridáme mäso a sprudka restujeme ccca 10 minút.
-
Mäso vyberieme, pridáme bielu časť cibule a papriku pokrájanú na prúžky, nasekaný cesnak, pokrájanú šunku a chvíľku restujeme. Vrátime späť mäso, pridáme omáčku a spoločne všetko prehrejeme.
-
Nakoniec pridáme zelenú vňať z cibule. Podľa chuti prípadne dosolíme. Podávame s ryžou alebo na hrianke. Dobrú chuť.
Zdroj: Naďa I. (Rebeka)